namu-kinas-kokias-statybines-medziagas-naudoti-sienoms-ir-luboms

NAMŲ KINAS - KOKIAS STATYBINES MEDŽIAGAS NAUDOTI SIENOMS IR LUBOMS?

namu-kinas-kokias-statybines-medziagas-naudoti-sienoms-ir-luboms

Namų kinas tai pastarųjų metų hitas. Garso ir vaizdo įranga tampa prieinamesnė, didėja kino mėgėjų (taip pat ir paprastų žmonių) reikalavimai, tad klientai vis dažniau kreipiasi į mus su klausimu, kaip sukurti namų kiną?

Namų kinas paprastai siejamas su gera garso kokybe ir dideliu ekranu, kuris atkuria tikrąsias spalvas. Todėl visų pirma reikia pasirinkti patalpą. Ji turi būti gerai izoliuota nuo išorės garso šaltinių. Taip pat svarbus garso sklidimas ir slopinimas patalpos pertvarose.

Šiame etape savo klientams visada rekomenduojame kreiptis į akustikos specialistą.

Prieš pradedant – ką Jums reikia žinoti apie akustiką Sužinokite, kuo skiriasi garso sugertis ir garso izoliacija. Šie du parametrai turi įtakos klausytoją pasiekiančio garso kokybei.

Garso izoliacija (garso slopinimas) nustato kiek pertvara, pvz., siena arba lubos izoliuoja patalpą nuo triukšmo iš kitų patalpų arba aplinkos. Ši vertė išreiškiama decibelais. Garso sugertis nustato, kiek pertvaros paviršius sugeria toje pačioje patalpoje skleidžiamą garsą, neleidžiant jam atsispindėti. Garso sugerties koeficientas išreiškiamas be mato vieneto ir neviršija 0-1. Kuo didesnis garso sugerties rodiklis, tuo geriau. Kokias statybines medžiagas naudoti sienoms ir luboms? Kaip sausosios statybos sistemų tiekėjas, rekomenduojame rinktis mūsų sprendimus. Tačiau variantų netrūksta.

Primename! Namų kino projektą turi parengti akustikos specialistas, kuris pasirinks interjerui tinkamas medžiagas!

Namų kino sienos

namu-kinas-kokias-statybines-medziagas-naudoti-sienoms-ir-luboms

eigu namų kino sienos statomos iš naujo garso izoliacijai rekomenduojame gipskartonio plokštes NIDA Tyli. Jos pasižymi puikiomis akustinėmis savybėmis bei padidėjusiu atsparumu mechaniniams gedimams, ugnies ir drėgmės poveikiui.

Priklausomai nuo naudojamos sistemos, garso izoliacijos rodiklis svyruoja nuo 42 iki 70 dB. Ši sistema gali būti skirtingų variantų, todėl rekomenduojame peržiūrėti visą skyrių „Pertvaros” mūsų sistemos kataloge.

namu-kinas-kokias-statybines-medziagas-naudoti-sienoms-ir-luboms

Kaip garsą sugeriančią medžiagą rekomenduojame naudoti gipskartonio plokštes NIDA Sonic. Šios perforuotos plokštės (5 perforacijos tipai) pasižymi puikiomis garso sugėrimo savybėmis ir leidžia sukurti patrauklų interjerą.

Jeigu namų kino sienos jau yra ir reikia tik įrengti dangą, rekomenduojame mūsų sienų dangos sistemą, tvirtinamą prie laikančiosios konstrukcijos NIDA CD60 su apkala iš NIDA Sonic plokščių (žiūrėti puslapius 70, 72, 82, 84 mūsų sausosios statybos sistemų kataloge). Tokia sistema užtikrina 70 dB garso sugerties koeficientą.

Namų kino lubos Įrengiant namų kiną rekomenduojame naudoti akustinių pakabinamų lubų sistemą ant laikančiosios konstrukcijos NIDA CD60 su papildoma apkrova – akustinėmis lubomis.

Šiuo atveju akustinę izoliaciją sudaro apkala iš NIDA Tyli plokščių. Priklausomai nuo poreikių naudojami net 3 plokščių sluoksniai, iš kurių kiekvienas yra 12,5 mm storio.

Praktikoje namų kino populiariausias sprendimas yra pakabinamos lubos iš 2x12,5 plokščių NIDA Tyli su papildoma garsą sugeriančia perforuota plokšte NIDA Sonic R12n0.

namu-kinas-kokias-statybines-medziagas-naudoti-sienoms-ir-luboms
namu-kinas-kokias-statybines-medziagas-naudoti-sienoms-ir-luboms

Kaip garsą sugeriančią medžiagą rekomenduojame naudoti plokštes NIDA Aku. Tai yra modulinės gipsinės lubų plokštes, kurių matmenys 60 x 60 cm, storis 12,5 mm. Jos tvirtinamos prie modulinio tipo konstrukcijos, kuri pakabinama po „pirmosiomis“ lubomis iš NIDA Tyli plokščių.

Tokios konstrukcijos garso sugerties koeficientas yra 70 dB.

Detalės yra svarbios Vykdant tokius projektus svarbu atkreipti dėmesį į kiekvieną detalę, todėl kiekvieną kartą prašome kreiptis į techninius konsultantus arba akustikos specialistą.

namu-kinas-kokias-statybines-medziagas-naudoti-sienoms-ir-luboms
< Back

 

 

Inovatyvūs, išmanūs ir efektyvūs sprendimai

Išbandyti ir sertifikuoti sprendimai

Įsipareigoję tvarioms statyboms